Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Augusztus 20-a
  2016-08-20 00:57:28, szombat
 
   
  az 1968-as ,,prágai tavasz" és az 1990-es budapesti ,,rózsadombi paktum" tükrében
*

Minden aug. 20-án - könnyeimen át - megnézem a tv-k által közvetített tűzijátékot, miközben hallgatom a fiatal riporterek kommentálását és közvetítését. Így volt ez 2009-ben is, amikor az egyik mondta, hogy neki ,,...ez a legszebb nemzeti ünnepe!" Milyen jó ezeknek a tudatlan fiataloknak!
Hol a csudában voltak az ő őseik (apjuk, nagyapjuk) hogy semmit nem tudnak elmondani mindarról, ami 1968. augusztus 20-án történt?
Mekkora történelmi mulasztás erről hallgatni aug. 20-án?!
*
Mekkora történelmi MULASZTÁS agyonhallgatni, hogy akik akkor voltak sorköteles ,,kiskatonák" és átvezényelték őket Csehszlovákiába, azoknak megpecsételődött a sorsuk - egész életükre!!!

http://tortenelemportal.hu/2010/08/a-retsagi-31-harckocsiezred-reszvetele-csehszl ovakia-1968-evi-megszallasaban/

Ők azok, akiket tartalékosként, 50 éves korukig nyilvántartásban tartottak és egész életükben mozgósíthatóak voltak!!!
- Nem mehettek külföldre 1968-at követően 5 évig;
- rendszeresen berendelték őket un. továbbképzésre;
- majd később, őket irányították mindenhova, ahol a Varsói Szerződés tagállamainak - akár stratégiai szempontból - fontos ,,természetátalakító" munkát kellett végezni;
- és ahol mindenféle konfliktust meg kellett ,,oldani"! (Ott aztán összeszedtek mindenféle titokzatos betegséget, amibe hamarosan belehaltak!.)
*
Azok, az akkori 48 évvel ezelőtti SORKÖTELES KATONÁK (főleg, a harckocsizók) a mai napig - ha még életben vannak - miért nem mesélhetnek minderről?!?!?
Amikor olyan korúakkal találkozom és rákérdezek, hogy részt vett-e a ,,Prágai Tavasz" leverésében, egészen biztosan, hogy elmismásolja a választ!
Ennek már 48 éve és most már legalább 26. éve el kellene mondani - legalább az utódaiknak - hogy miért olyan hallgatagok és szomorúak aug. 20-án?
*
Egyáltalán mit is jelentett a ,,prágai tavasz"?

1968-ban, a Csehszlovák Kommunista Párt Központi Bizottságának január 3-5-i ülésén felmentették Antoni Novothyt, a párt akkori főtitkárát, s helyére Alexander Dubceket, a Szlovák Kommunista Párt főtitkárát választották meg. Ez ellen való tiltakozásként létrejött a független nyilvánosság, a szabad közvélemény újjászületett. Spontán módon autonóm szervezetek és intézmények keletkeztek az országban. Legfőbb követelésük az állami függetlenség volt, s ezzel próbáltak nyomást gyakorolni a bizonytalankodó új CSKP-vezetésre. A ,,prágai tavasz" fogalma egy nép szabadságmozgalmát, a polgári társadalom megvalósulásának kezdeményezését jelentette, miközben politikusai közül mindenki ragaszkodott a Párt vezető szerepéhez és a régi politikai rendszer megmaradásához.
Olyannyira, hogy segítséget kértek a Varsói Szerződés tagállamaitól egy esetleges ,,ellenforradalmi fordulat veszélyének" elhárításához.
*
A ,,prágai tavasz"-mozgalomnak öt szocialistának nevezett ország (Szovjetúnió, Lengyelország, NDK, Magyarország és Bulgária) 200ezer főnyi csapatai 1968. augusztus 20-i bevonulása vetett véget.

http://mgonline.hu/szakdolgozatok/2009_ELTE_diakkonferencia/livitsreka.pdf

A CSKP ugyan elhatárolta magát az ország megszállásától, de a népi mozgalom hamar lehanyatlott, szertefoszlott az éledező polgári szolidaritás is, a helyére pedig mélységes kiábrándultság és csalódás lépett.
Maguk a ,,prágai tavasz" hősei arra kényszerültek egy év múlva: 1969. augusztus 22-én, hogy ,,törvényen kívül helyezzenek" mindent, amit korábban ünnepélyesen kinyilvánítottak. Talán, mindezek ismeretében sikerülne megértenünk mindazt az ellenségeskedést a szlovákok részéről, amivel a magyarokhoz viszonyulnak.
*
A rendszerváltozással megvalósulhatott mindaz a törekvése mindkét népnek - amikor létrehozták Cseh- és külön a Szlovák Köztársaságot - amit a Magyar Néphadsereg harckocsi századának segédletével 1968-ban levertek.

Micsoda paradoxona, vagyis ellentmondása ez is a magyarság sorsában, hogy mindez nem jöhetett volna létre a környező országokban, ha nem következik be az 1989-es ,,magyar fordulat"?!?
Vagyis, az un. ,,szocialista táborba" kényszerülő országok és államok mind kivívták függetlenségüket, csak egyedül a magyarnak nem sikerült ezt megvalósítania.
*
Hiszen Magyarországon annak - a cseh- és szlovák nemzethez tartozók szemében - az olyan gyűlöletessé vált Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjának tekinthető PÁRTOK VANNAK HATALMON, amelyek már rég csak a nevükben demokraták. MINDEN olyan párt, amelyik betartotta és betartja az 1990 előttiekkel megkötött PAKTUMOT!
Márpedig, az összes eddigi parlamentbe bekerült párt betartotta azt a paktumot, amely - a trianoni békediktátum után talpra-állt - maradék magyarság 1990 utáni végső porba hullását okozta. Mert, azok a politikusok, akik most demokráciát hazudva magyarkodnak és kereszténynek tettetik magukat, ugyanúgy a kádári időkben szerezték ,,jogosítványaikat" a hatalomhoz, mint (jog)ELŐDEIK.
Ezért voltak képesek a PAKTUM MEGKÖTÉSÉRE... és ezért képesek folyamatosan a BETARTÁSÁRA- BETARTATÁSÁRA.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kinyilvánítottak, megpecsételődött, nyilvántartásban, jogosítványaikat, megvalósulásának, tortenelemportal, függetlenségüket, megvalósulhatott, ellenségeskedést, ellenforradalmi, csehszlovákiába, bizonytalankodó, kezdeményezését, diakkonferencia, megvalósítania, megszállásától, megmaradásához, mozgósíthatóak, szertefoszlott, tiltakozásként, harckocsiezred, megszallasaban, kiábrándultság, agyonhallgatni, szakdolgozatok, szocialistának, magyarországon, továbbképzésre, tartalékosként, kereszténynek, tagállamaitól, kényszerültek, újjászületett, ellentmondása, bizottságának, tagállamainak, 1990-es budapesti, tv-k által, fiatal riporterek, egyik mondta, legszebb nemzeti, tudatlan fiataloknak, csudában voltak, párt akkori, független nyilvánosság, szabad közvélemény, állami függetlenség, polgári társadalom, régi politikai, ország megszállásától, népi mozgalom, éledező polgári, Varsói Szerződés, SORKÖTELES KATONÁK, Prágai Tavasz, Csehszlovák Kommunista Párt Központi Bizottságának, Antoni Novothyt, Alexander Dubceket, Szlovák Kommunista Párt, Szlovák Köztársaságot, Magyar Néphadsereg, Hiszen Magyarországon, Magyar Szocialista Munkáspárt, PÁRTOK VANNAK HATALMON, PAKTUM MEGKÖTÉSÉRE, BETARTÁSÁRA- BETARTATÁSÁRA, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Becsüld meg azt amid van,...  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Vannak arcok  A Föld napja  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Esti kép  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Semmit ne higgy el  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Krisztinától  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztinától  Ünnepelj csak  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Két ember becsülete  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Április 24  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
1990-es budapesti, tv-k által, fiatal riporterek, egyik mondta, legszebb nemzeti, tudatlan fiataloknak, csudában voltak, párt akkori, független nyilvánosság, szabad közvélemény, állami függetlenség, polgári társadalom, régi politikai, ország megszállásától, népi mozgalom, éledező polgári, helyére pedig, szlovákok részéről, magyarokhoz viszonyulnak, törekvése mindkét, magyarság sorsában, környező országokban, olyan gyűlöletessé, nevükben demokraták, 1990 előttiekkel, összes eddigi, trianoni békediktátum, kádári időkben, kinyilvánítottak, megpecsételődött, nyilvántartásban, jogosítványaikat, megvalósulásának, tortenelemportal, függetlenségüket, megvalósulhatott, ellenségeskedést, ellenforradalmi, csehszlovákiába, bizonytalankodó, kezdeményezését, diakkonferencia, megvalósítania, megszállásától, megmaradásához, mozgósíthatóak, szertefoszlott, tiltakozásként, harckocsiezred, megszallasaban, kiábrándultság, agyonhallgatni, szakdolgozatok, szocialistának, magyarországon, továbbképzésre, tartalékosként, kereszténynek, tagállamaitól, kényszerültek, újjászületett, ellentmondása, bizottságának, tagállamainak, köztársaságot, átvezényelték, elhárításához, csehszlovakia, kommentálását, betartatására, lengyelország, összeszedtek, függetlenség, magyarország, nyilvánosság, gyűlöletessé, magyarkodnak, elmismásolja, segédletével, lehanyatlott, rendszeresen, folyamatosan, ragaszkodott, viszonyulnak, irányították, szolidaritás, felmentették, közvetítését, békediktátum, jogutódjának, harckocsizók, választották, ünnepélyesen, szempontból, konfliktust, követelésük, politikusok, berendelték, létrehozták, helyezzenek, magyarokhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2034
  • e Hét: 7542
  • e Hónap: 16146
  • e Év: 52087
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.